۱۳۹۴ فروردین ۱۱, سه‌شنبه

عکسی دیدنی از گروگانگیری دادستان استانبول

حمله پلیس به گروگانگیرها در دادگاه استانبول؛ کشته

عناصر مسلحی که دادستان استانبول را به گروگان گرفته بودند کشته شدند و دادستان نیز در این حادثه زخمی شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از استانبول، رئیس پلیس استانبول روز سه‌شنبه از کشته شدن دو تن از گروگان‌گیران در دادگاه این شهر خبر داد.

در حمله نیروهای پلیس به گروگان‌گیر، دادستانی که به گروگان گرفته شده بود نیز به شدت زخمی شد.

حمایت کامل حماس از دولت یمن ومخالفان بشاراسد+اختلاف بی سابقه با مواضع ایران

حماس اخیرا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که در یمن از «گزینه‌های دموکراتیک مردم» و «مشروعیت سیاسی» حمایت می‌کند، به عبارت دیگر از دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن که از دست شورشیان شیعه حوثی به عربستان سعودی فرار کرده و علنا حوثی‌ها را عروسکی در دستان جمهوری اسلامی ایران خوانده است.آقای زهار می‌گوید: «ما به مشروعیت سیاسی احترام می‌گذاریم. آنچه در یمن اتفاق افتاد مغایر مشروعیت بود. یمن انتخابات برگزار کرده بود، ‌ انتخاباتی منصفانه که نتیجه‌اش پذیرفته شده بود. نهاد ریاست جمهوری و ارگان‌های دولتی دیگر تاسیس شده بودند. اما چیزی که اتفاق افتاد خلاف این روند بود. بنابراین ما از مشروعیت سیاسی حمایت می‌کنیم، حالا این موضع حمایت از ائتلاف (عرب) قلمداد شود یا نهبه نظر می‌رسد که بحران منطقه‌ای یمن گروه اسلامگرای حماس را در موقعیت دشواری قرار داده باشد. حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، گرچه مورد حمایت ایران است، با برخی رقبای منطقه‌ای جمهوری اسلامی رابطه گرم تری دارد، به ویژه با قطر و ترکیه که در سال‌های اخیر به حامیان اصلی این گروه تبدیل شده‌ و بر سر یمن، ایران را به تلاش برای سلطه بر خاورمیانه متهم کرده‌اند.این در حالیست که حدود سه سال پیش گروه حماس در اقدامی کم سابقه بی‌طرفی در قبال بحران سوریه را کنار گذاشته و اعلام کرده بود از مخالفان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، حمایت می‌کند.
آن موضع گیری جنجالی علیه مهم‌ترین متحد منطقه‌ای ایران، چالش بزرگی در روابط حماس و جمهوری اسلامی ایجاد کرد. امروز هم در مورد یمن، حماس می‌گوید در کنار «دولت قانونی» و «مشروعیت سیاسی» ایستاده است؛ این حمایت تلویحی از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به احیای حس اعتماد متقابل بین حماس و ایران کمکی نخواهد کرد.

اتحادیه اروپا :سرکوب همه جانبه ایران بعد از توافق هسته ای +ایران عامل اصلی تروریسم

ژیل دو کرشوف هماهنگ‌کننده مبارزه با تروریسم در اتحادیه اروپا گفت: در صورت توافق اتمی با رژیم ایران و برداشته شدن مجازاتهای اقتصادی از روی این رژیم، چه بسا جنگهای نیابتی در خاورمیانه شروع شود. این مسؤل اروپایی گفت: یکی از دلایل مهم افزایش خطر تروریسم در منطقه گسترش دخالت رژیم ایران است که در صورت رسیدن به توافق اتمی با این رژیم می‌بایست با آن برخورد شود.

تهاجم کشتیهای جنگی مصری به شبه‌نظامیان حوثی

خبرگزاری رویتر به‌نقل از ساکنان شهر عدن گفت: یک ستون از شبه‌نظامیان حوثی هنگامی که به سمت شهر ساحلی عدن در جنوب یمن در حرکت بود هدف تهاجم کشتیهای جنگی قرار گرفت.
ساکنان گفتند کشتیهای جنگی مصر هفته گذشته از کانال سوئز عبور کرده بودند و در خلیج عدن مستقر شدند.

۱۳۹۴ فروردین ۱۰, دوشنبه

دو عضو سپاه پاسداران در تکریت کشته شدند

سپاه نیوز، تارنمای وابسته به سپاه پاسداران ایران تائید کرده است که دو نیروی سپاه پاسداران در تکریت عراق «توسط پهپاد نيروهای آمريکايی» کشته‌شده‌اند.

«علی يزدانی» و «هادی جعفری» که تارنماهای حکومتی آن‌ها را «مستشاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق» معرفی کرده‌اند، روز سوم فروردين کشته‌شده‌اند.

بنا به گزارش‌ها این دو عضو سپاه طی عملیاتی در تکریت عراق، توسط پهپادهای آمریکایی در عراق کشته‌شده‌ و جنازۀ هادی جعفری نیز در اثر انفجار سوخته است.

در پی آغاز عمليات نیروهای عراقی عليه داعش در تکريت، گزارش‌هایی در مورد حضور نيروهای ايرانی در کنار نيروهای عراقی منتشر شد. آمریکا به همین دلیل حاضر نشده بود از این عملیات پشتیبانی هوایی کند.

روز ششم فروردین اما فرمانده مرکزی نيروهای ایالات‌متحده در خاورميانه، از خروج نيروهای شيعه موردحمایت ایران، از تکريت خبر داد و گفت: «نيروهای شيعه در خط مقدم جبهه عليه داعش در تکريت حضور ندارند و جای خود را به ارتش عراق سپرده‌اند».

يک روز پیش‌ازاین سخنان، حملات هوايی آمريکا برای حمايت از نيروهای عراقی و بازپس‌گیری کنترل تکريت از داعش آغازشده بود.

سال گذشته نيز تعدادی از نيروهای ايرانی در عراق و به‌خصوص در شهر سامرا کشته شدند.

اخبار کشته شدن سربازان ايرانی در عراق در حالی منتشر می‌شود که فرماندهان سپاه پاسداران مي‌گويند برای کمک به دولت عراق در نبرد با داعش، تنها «مستشار نظامی» به اين کشور فرستاده‌اند.

انتقال منیژه صادقى به زندان مرکزى سنندج

منیژه صادقى صبح روز دوشنبه ده فروردین، بازداشت و به زندان مرکزى سنندج منتقل شد
منیژه به هیچ حزب و سازمان سیاسى وابسته نیست، فقط فعال اجتماعى است و در حوزت مسائل زنان و کودکان شهر سنندج فعالیت مى کرد
به گفته این منبع منیژه صادقى که مادر ۴ فرزند است بعد از بازداشت و زندان قبلى، به دلیل مشکلات قلبى و فشار خون و سردردهاى شدید تحت درمان بوده و حضور وى در زندان خطرى جدى براى سلامتى اش محسوب مى شود.
منیژه صادقى پیشتر در آذرماه ١٣٩٠ به اتهام اخلال در نظم عمومى بازداشت و به نود و یک روز حبس محکوم شده بود، که در اسفندماه همان سال آزاد شد.

۱۳۹۴ فروردین ۹, یکشنبه

با حضور صدها شهروند کرد پیکر مبارز انگلیسی بخاک‌سپرده شد


روز پنج‌شنبه, 26 مارس پیکر «کونستانتینوس» با کد سازمانی «کمال» که اهل انگلیس بوده و در صفوف مبارزات نیروی ی.پ.گ در غرب کردستان برای دفاع از ملت کرد, جان باخت, با حضور صدها کردستانی در شهر اوتینگهام, زادگاهش به خاک سپرده شد.
صدها شهروند کرد با حمل پوسترهای «کمال» و پرچم ی.پ.گ و غرب کردستان و نیز حمل پوسترهای اوجالان, پایبندی خود به راه مبارزاتی گریلا کمال و جانباختگان کردستان را اعلام کردند.
مراسم یادبود در کلیسای شهر اوتینگهام برگزار شد که شمار زیادی از مقامات دولتی و روشنفکران انگلیس همراه با «صالح مسلم» رئیس مشترک حزب پ.ی.د در آن حضور یافتند. صالح مسلم گفت:«شهید کمال, شهید انسانیت و راه آزادی است».
شایان ذکر است که کردستانیان مقیم انگلیس هفته گذشته در حین بازگرداندن پیکر مبارز کمال به میهنش, در فرودگاه شهر منچستر از آن استقبال کردند که بازتاب خبری گسترده‌ای در رسانه‌های بی‌بی‌سی و اسکای‌نیوز داشت.
درحالی که جنگ داخلی سوریه وارد چهارمین سال خود شده, کردها به بازیگران اصلی عرصه سیاست در منطقه مبدل شده‌اند.


بروز جنگ میان تهران و ریاض

دخالت اتحادیه عرب در مسایل یمن با سرکردگی عربستان نگرانی‌ها در مورد احتمال بروز جنگ داخلی و منطقه‌ای را افزایش داد. خطر جنگ در یمن در پی این دخالت‌ها افزایش یافت.
پس از اینکه حوثی‌ها وارد صنعا, پایتخت یمن شدند, نیروهای طرفدار «عبد‌ربو منصور هادی , رئیس‌جمهور به عدن رفتند. پس از نزدیک شدن حوثی‌ها به عدم هم, رئیس‌جمهور یمن درخواست مداخله کرد و عربستان دست به حمله زد. بدنبال آغاز حملات, رئیس‌جمهور یمن به ریاض رفت.
نیروهای حوثی نمی‌توانند از پیشروی شبه‌نظامیان خود جلوگیری کنند. با پیشروی حوثی‌ها بسوی جنوب غربی یمن حرکت کردند, تنگه باب‌المندب که برای تجارت جهانی دارای اهمیت استراتژیک است, با خطر روبرو شد. ادعا می‌شود که ایران در پشت پرده پیشروی حوثی‌ها قرار دارد و می‌خواهد این تنگه استراتژیک را تحت کنترل خود درآورد.
بخاطر تشدید بحران در ایران, دیگر به احتمال تداوم مذاکرات هسته‌‌ای هم آسیب رسیده است. نگرانی اساسی این است که میان دولت‌های تهران و ریاض جنگی آغاز شود و به احتمال زیاد یمن به میدان جنگ هر دو کشور مبدل گردد.
تهران نارضایتی شدید علیه حملات عربستان نشان داد و آن را «دخالت خطرناک» عنوان کرد و ادعا کرد که آمریکا در پشت پرده قرار دارد, هنوز ایران بصورت فعالانه در جنگ شرکت نکرده است.
سخنگوی ائتلاف با سرکردگی عربستان بیان کرد که عملیات «توفان کوبنده» با موفقیت هرچه‌تمامتر تا پایان ادامه خواهد یافت. او افزود که هنوز خیال حمله زمینی ندارند, اما اگر نیاز باشد, به چنین اقدامی دست خواهند زد.
عبدالملک الحوثی, رهبر حوثی‌ها این دخالت‌ها را «اشغالگرانه» عنوان کرد و از یمنی‌ها خواست که در مقابل این حملات سکوت نکنند.
حسن روحانی, رئیس‌جمهور ایران هم حمله نظامی را محکوم کرد و گفت درگیری‌ها شدت خواهد یافت.
مداخله در یمن درحالی انجام می‌گیرد که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا ادامه دارد. آمریکا مستقیما در عملیات نظامی در یمن مشارکت نکرده, اما به پشتیبانی تسلیحاتی از آن می‌پردازد.
کاخ سفید گفت نسبت به اقدامات ایران در یمن نگرانند و افزود که بنا به اطلاعاتی که به دستشان رسیده, ایران تسلیحات نظامی به آن کشور ارسال می‌کند.
بان‌کی مون, دبیرکل سازمان ملل هم بیان کرد که تنها راه برای حل این بحران این است که مذاکراتی آغاز شود. اتحادیه اروپا هم اعلام کرد که این نگرانی وجود دارد که مسئله یمن بحران منطقه‌ای را بزرگتر کند.


۱۳۹۴ فروردین ۷, جمعه

هشدار روسیه نسبت به ورود به یمن در حمایت از حوثی ها/ حرکت ناوهای روسی به باب المندب

در صورتي که ظرف 24 ساعت آينده جنگ در يمن پايان نيابد، در خاک یمن نیرو پیاده خواهد کرد.
به گزارش شفقنا، خبرگزاري رويترز عربي گزارش داد که روسيه نسبت به وقوع هرگونه جنگ دريمن هشدار داده و خواستارتوقف حملات عليه حوثي ها در يمن شده است.
مسکو همچنين هشدار داده است در صورتي که ظرف 24 ساعت آينده جنگ در يمن پايان نيابد مجبورخواهد شد خود وارد عمل شده و در خاک يمن نيرو پياده کند.
رويترز همچنين گزارش داده است که ناوهاي روسي به سمت باب المندب به حرکت در آمده اند.

۱۳۹۴ فروردین ۶, پنجشنبه

یمن میدان نبرد ایران و عربستان سعودی؟

ناآرامی های یمن به اوج خود رسیده است. رقابت های شیعیان حوثی، قبایل سنی مذهب، عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، ایران و القاعده و اکنون دولت اسلامی (داعش) سبب شده که خشونت ها در یمن به سرعت گسترش یابد.
اوضاع یمن تا آن حد وخیم شده که آمریکا و بریتانیا سفارتخانه‌های خود در صنعا را تعطیل کرده و کارمندان خود را از یمن بیرون برده‌اند.
عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن هم پس از گریختن از صنعا به عدن رفت و مداخله نظامی شورای همکاری خلیج فارس و از جمله اعلام ممنوعیت پرواز از فراز این کشور را درخواست کرد.
چنانچه عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در یک سو و ایران در سوی دیگر قرار گیرد، خطرات مناقشه به سرعت بیشتر خواهد شد.
یک مقام ارشد غربی که نخواست نامش ذکر شود گفت: "خطر واقعی یک جنگ داخلی این است که بازیگرانی از خارج وارد صحنه شوند."
ولی قدرت های خارجی قبل از این که خود را متعهد به مداخله نظامی در یمن کنند به دقت فکر خواهند کرد.
هر کسی که بخواهد در یمن جنگ به راه اندازد باید بداند این جنگ مشکل و پر هزینه خواهد بود؛ مرزبندی میدان نبرد مشخص نیست و هیچ یک از طرفین نیز استراتژی روشنی برای بیرون کشیدن خود از این جنگ را ندارد.

۱۳۹۴ فروردین ۵, چهارشنبه

نمایندگان مجلس سقز و بانه از صدر مشروطیت تاکنون 

نمایندگان مجلس سقز و بانه از صدر مشروطیت تاکنون

عمر فاروقی
بیش از یکصد سال است که شهرستان های سقز و بانه نماینده مشترک دارند که فراوانی جمعیت و توسعه همه جانبه مستلزم اینست که هر کدام از سقز و بانه دارای یک نفر نماینده مستقل باشند.

 راستش بر بنده معلوم نیست چند نفر و چه کسانی کتابی را که به اهتمام اینجانب چاپ و پخش شده و در واقع تاریخ مشروطیت و مشروطه خواهان در سقز می باشد و خاطرات مرحوم حاج محمد شریف نیلوفری مشهور به حاج حکیم از مجاهدین نامدار مشروطه می باشد مطالعه فرموده اند لاکن به استناد اقرار حاج حکیم عرض می کنم به محض اینکه محمد علی شاه قاجار به کمک اشغالگران و قزاقهای روسی مجلس شورای ملی در بهارستان را به توپ بست، وکلای مجلس و آزادی خواهان از تبریز و محله امیرخیز به رهبری ستارخان سردار و باقر خان سالاران ملی، مجاهدین و مشروطه خواهان را از هر سوی ایران جمع کرده و سازمان دادند و مجلسی را بنام دارالشورا در تبریز تشکیل دادند و مجاهدین نیز مشغول نبرد مسلحانه با طرفداران استبداد بودند که چون شاهزاده ابوالفتح میرزا سالارالدوله فرزند مظفرالدین شاه و برادر محمد علی شاه به کردستان و آذربایجان روی آورده بود جنگی تمام عیار بر مردم این سامان تحمیل شد و در سقز نیز یکصد و پنجاه نفر جوان رزمنده که آموزش دیده بودند در چهارچوب کمیته نجات ملی به رهبری قاضی ملا محمد عبدالکریم کوثر (شیخ الاسلام) و فرزندش میرزا عبدالصمد معتمدالدوله اقدام به مبارزه و حرکت به سوی تبریز کرده و از طرف ستارخان و باقر خان در شهرک گاوگان مورد استقبال قرار گرفته و وارد تبریز شدند.

از آن طرف نیز نیروهای سالارالدوله که تعداد شش هزار نفر بودند از سنندج و کرمانشاه و همدان به تهران حمله کردند لاکن نرسیده به تهران توسط فوج یپرم خان ارمنی با گلوله های توپخانه در هم شکسته و هر کدام به سوی فرار کردند و بالاخره با مجاهدت شهید آیت الله مدرس و سردار اسعد بختیاری و مجاهدین تبریز و کردستان احمد شاه قاجار بر تخت نشست و نیروهای روس اخراج و مجلس شورای ملی با سرفرازی و پیروزی مشروطه خواهان افتتاح شد و طبیعی است از سقز و بانه نیز یک نفر نماینده به تهران اعزام شد و متاسفانه پس از مدتی بیش از یکصد سال هنوز شهرستانهای سقز و بانه نماینده مشترک دارند در حالی که فراوانی جمعیت و توسعه همه جانبه مستلزم اینست که هر کدام از سقز و بانه دارای یک نفر نماینده مستقل باشند. اینک برای اطلاع عموم و کسانی که احتمالاً تحقیق می کنند اسامی نمایندگان این حوزه را به عرض می رسانم:

۱- مرحوم ملا عبدالعزیز صدرالعلماء مفتی، از مدرسین و علماء بزرگ منطقه مدت سه دوره از زمان احمد شاه تا پایان حکومت رضاشاه پهلوی نماینده بودند.

۲- حبیب الله محیط وکیل دادگستری و ساکن تهران به یاری چند نفر سقزی که در تهران پرونده دادگاه داشتند پایش به سقز باز شد و خود را کاندیدا کرد و یک دوره نماینده سقز و بانه بود.

۳- مرحوم محمد آقا عباسی دهبکری از مالکین بزرگ سقز بودند که در بلوای شهریور بیست، اموال و املاک او توسط محمد رشید خان بانه و عوامل او تصریف و غارت شد و خودش به تهران مهاجرت کرده و به دربار و ارتش شکایت کرد که حاصل آن پس از متلاشی شدن قوای مهاجمین و بیرون رفتن اشغالگران روسی از کشور، انتخاب به وکالت مجلس بود. ایشان چهار دوره ماینده مجلس بود تا اینکه به دستور محمد رضا شاه تا آخر عمر سناتور انتصابی بود.

۴- مرحوم قادر خان انوشیروانی از عشیرت فیض الله بیگی و مالکین سقز مدت یک دوره نماینده مجلس بود.

۵- مرحوم عبدالله خان ناهید (افتخارالسلطان) نویسنده و نقاش و از مالکین سلیمانکندی سقز که در زمان اشغال ایران مدتی هم حاکم و فرماندار سقز بود مدت ۳ دوره نماینده سقز و بانه در مجلس بودند.

۶- آقای عبدالله بدر صالحیان از کارمندان بانک کشاورزی پس از انتصاب محمد آقا عباسی به سناتوری، از سوی حزب ایران نوین مدت سه دوره نماینده سقز و بانه بودند.

۷- آقای ملا عبدالرحیم شیخ الاسلامی فرزند شیخ الاسلام بانه پس از بدر صالحیان و اواخر عمر رژیم پهلوی نماینده سقز و بانه بودند.

۸- پس از پیروزی انقلاب اسلامی آقای ملا علی خورمتائی با آراء مردم سقز و بانه نماینده مجلس شورای اسلامی شد.

۹- آقای ملا عبدالله سوری از روحانیون بانه پس از ملا علی خرمتائی دومین نماینده مجلس در زمان انقلاب اسلامی بود.

۱۰- آقای محمد علی پرتوی اهل بانه که در سقز بخشدار بودند در انتخابات شرکت کردند و ایشان مدت ۲ دوره نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی بودند.

۱۱- آقای محمد علی نعمت زاده در هنگام ریاست جمهوری جناب آقای رفسنجانی دو دوره نماینده سقز و بانه بودند.

۱۲- آقای فخرالدین حیدری از جوانان تحصیلکرده شهرستان بانه مدت دو دوره نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی بودند. وی یکی از جوانترین نمایندگان مجلس ایران بود.

۱۳- هم اکنون جناب آقای مهندس محسن بیگلری از جوانان خوشنام و از خانواده ای کشاورز و اهل بخش «تیله‌کو» با اکثریت آراء مشغول انجام وظایف نمایندگی سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی می باشند.

لازم به توضیح است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آقای مهندس فاروق کیخسروی به نمایندگی سقز و بانه انتخاب شدند که پس از رسیدگی شورای نگهبان، صلاحیت وی لغو و آقای ملا عبدالله سوری به مجلس رفت.

در چند دوره قبل از این نیز آقای دکتر خالد توکلی انتخاب شدند که پس از مدتها بحث و بررسی در شورای نگهبان سرانجام صلاحیت وی مورد تائید شورا قرار نگرفت و آقای صلاح الدین علایی اهل شهرستان سقز در انتخابات میان دوره ای به سمت نمایندگی انتخاب شدند.
منبع: کردپرس......شارنیوز

بوکوحرامی ها ۵۰۰ زن و کودک را ربوده ونزدیک به ۵۰ نفر از آنها را هم به قتل رساند

شاهدان عینی در شمال شرقی نیجریه گفتند اعضای گروه بوکوحرام با حمله به شهر داماساک، حدود ۵۰۰ زن و کودک را به گروگان گرفتند. این در حالی است که گودلاک جاناتان، رئیس‌جمهور این کشور اخیرا مژده پیروزی بر بوکوحرام را داده بود. گفتنی است ارتش نیجریه شهر داماساک را، که در چند کیلومتری مرز چاد قرار دارد، چند روز پیش از نیروهای بوکوحرام پس گرفته بود. یک شاهد عینی تاکید کرد، بوکوحرام پس از حمله به داماساک، ۵۰۰ زن و کودک را ربوده و پیش از بازگشت به مواضع خود،

نزدیک به ۵۰ نفر از آنها را هم به قتل رسانده است.

بر اساس همین گزارش، هنوز مشخص نشده است که آیا تعداد دیگری از گروگان​ها به قتل رسیده‌اند یا خیر. بوکوحرام در ماه‌های اخیر نفوذ خود را به نیجر، کامرون و چاد، سه کشور همسایه نیجریه، نیز گسترش داد. این کشورها اکنون تلاش می​کنند با عملیاتی هماهنگ و مشترک با پیشروی و چیرگی بوکوحرام مقابله کنند. با این همه حملات این گروه افراطی در روزهای گذشته افزایش پیدا کرد. فرمانده نیروهای مشترک چاد و نیجر در داماساک نیز به نقل از ساکنان این شهر تائید کرده است که بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ زن و کودک به دست اعضای بوکوحرام ربوده شدند.

گروه بوکوحرام که عقاید به‌شدت ضد غربی دارد در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد. بوکوحرام با مظاهر تمدن غربی و گرایش‌های سکولار مخالف است. اعضای این گروه "بوکو" یعنی آموزش به سبک غربی را "حرام" می‌دانند. از سال ۲۰۰۹ این گروه بار‌ها دست به حملات مرگبار زده و هزاران غیرنظامی تاکنون در این حملات کشته شده‌اند.
بوکوحرام برای برقراری "حکومت اسلامی" در شمال نیجریه می‌جنگد و خواستار اجرای قوانین شریعت اسلامی، تعطیلی تمام مدارس مدرن و آموزش قوانین اسلام در سراسر نیجریه است. اخیرا بوکوحرام با گروه "دولت اسلامی" (داعش) بیعت کرد.

اعترافات تكان دهنده معاون رئیس‌جمهور

اعترافات تكان دهنده معاون رئیس‌جمهور نظام: مردم تحمل قطع شدن چندرغاز یارانه را نیز ندارند، چرا که اکثر آنها محتاج به نان شب هستند و درصورتی‌که یارانه آنان قطع شود، باعث ”درگیری“ مردم با این دولت می‌شود و دولت نه قصد دارد و نه توان آن را دارد ”وارد درگیری“ با مردم شود.
اسحاق جهانگیری معاون اول آخوند حسن روحانی در مصاحبه‌ای با سالنامه نوروزی روزنامه دنیای اقتصاد به ناکامیها و شکستهای دولت روحانی در زمینه مسایل مختلف اعتراف کرده است. مهمترین اعتراف او این است که مردم با این دولت ضد‌مردمی همکاری نمی‌کنند. او در این رابطه به شکست دولت روحانی وقتی که از به‌اصطلاح متمولین درخواست کرد که برای گرفتن یارانه‌ها ثبت‌نامه نکنند،بیش از 97 درصد ثبت‌نام کردند و شکست سنگینی را به رژیم تحمیل کردند.
جهانگیری یکی از شاخصهای شكست دولت ضد‌مردمی را عدم همکاری مردم با آنها می‌داند. ضمنا در این اعتراف به واقعیت فقر و تنگدستی مردم نیز اذعان می‌کند و معتقد است چنان‌چه دولت روحانی بخواهد یارانه بخشی از مردم را قطع کند، مردم آن‌قدر فقیر و محتاج هستند که دولت نهایتاً می‌تواند یارانه یک میلیون نفر یعنی حدود200 تا 250هزار خانوار را قطع کند و بقیه مردم تحمل قطع شدن چندرغاز یارانه را نیز ندارند، چرا که اکثر آنها محتاج به نان شب هستند و درصورتی‌که یارانه آنان قطع شود، باعث ”درگیری“ مردم با این دولت می‌شود و دولت نه قصد دارد و نه توان آن را دارد ”وارد درگیری“ با مردم شود.
معاون آخوند روحانی اضافه بر این‌که به فقر شدید مردم اعتراف می‌کند، روی اصل مسأله و نگرانی رژیم دست می‌گذارد. اصل مساله نگرانی رژیم از نفرت مردم از این نظام و دولت ضد‌مردمی است، که کمترین بی‌احتیاطی دولت باعث خیزش مردم و به بیان جهانگیری باعث ”درگیری“ آنان با دولت می‌شود.
جهانگیری ضمنا به شکست طرح هدفمندی یارانه‌ها و غلط بودن این سیاست اعتراف می‌کند که این ”تصمیم اشتباه“ بوده که وضعیت را بر دولت آخوند روحانی دشوار کرده است ”تصمیمی‌گرفتند که امروز ادامه این وضعیت واقعاً دشوار شده است“
به‌رغم شعر و شعارهای آخوند روحانی مبنی ب ربهبود وضعیت اقتصادی و ادعای رشد در این زمینه، جهانگیری به وضعیت فلاکت‌بار و ورشکسته اقتصادی این دولت د رگل مانده اعتراف می‌کند و می‌گوید: ”مهم‌ترین شرکتهای تولیدکننده انرژی، به بدترین شرایط ممکن گرفتار هستند. در تاریخ ایران هیچ‌گاه هم‌چون امروز چنین وضع بدی بر شرکت برق حاکم نبوده است. این شرکت بیش از 30هزار میلیارد تومان بدهی دارد. بخش خصوصی نیروگاه تأسیس کرده و به دولت برق می‌فروشد. دولت از او برق می‌گیرد و توزیع می‌کند اما نمی‌تواند پولش را به بخش خصوصی بپردازد. در حالی که سالی باید حداقل 5هزار مگاوات برق جدید به کشور برسانیم، چون اگر کشور در غلتک رونق بیفتد، اولین محدودیتی که ایجاد می‌شود محدودیت منابع برق است. من اخیراً از شرکت مپنا بازدید کردم، دهها ژنراتور و توربین تولید شده همین طور افتاده بود که می‌گفتند وزارت نیرو پول ندارد که اینها را ببریم و نصب کنیم و بهره‌برداری انجام شود. شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم داستانهای غم‌انگیزی دارند. این اتفاقات افتاده است. پیش‌بینی ما این بود که امسال در بخش بودجه یارانه‌ها حدود 16هزار میلیارد تومان کسری داریم. یعنی 48هزار میلیارد تومانی که پیش‌بینی شده بود با این شرایط رکودی کشور نمی‌توان بودجه‌اش را تأمین کرد“
برخلاف گفته آخوند روحانی که وضعیت معیشتی مردم بهبود پیدا کرده است جهانگیری معتقد است: ”مردم هنوز از تورم 40 درصد، کمرشان راست نشده و هنوز از مشکلات معیشتی رها نشده‌اند، هنوز درآمد سرانه مردم به درآمد سرانه سال 90 برنگشته است“
فقروفاقه در میان مردم و حتی مدیران دولت آن‌قدر افزایش یافته است که جهانگیری می‌گوید حتی نمی‌نوان یارانه مدیران دولتی را قطع کرد. و می‌گوید: ”تعداد کل این مدیران نهایتاً 50هزار نفر است. مگر چند مدیر در این کشور وجود دارد؟ با شعار که نمی‌توان کشور را اداره کرد“.
اعتراف جهانگیری در شرایطی است که بر اساس گفته مقامات دست‌اندرکار امور کارگری و کارگران در رژیم آخوندی، خط فقر برای یک خانواده کاری 3 میلیون وششصد هزارتومان است و غیر از سران و مهره‌های رژیم که دستشان به دزدی و غارت مردم آلوده است و درآمدهای نجومی دارند، بقیه مردم در خط فقر و یا زیرخط فقر (خط مرگ) زندگی می‌کنند.
جهانگیری در ادامه اعترافهاش نسبت به اوضاع بد اقتصادی آن‌چنان به اوضاع بدبین است که معتقد است لغو یک‌باره تحریمها نیز نمی‌تواند برای اقتصاد درهم شکسته رژیم مفید فایده باشد و حتی به فرض این‌که تحریمها یکباره هم لغو شود ”لغو یکباره تحریمها با انجام توافق به‌مثابه افزایش مطالبات مردم است“
وضعیت اقتصادی و ورشکستگی نظام در این زمینه به حدی است که خامنه‌ای هم در سخنرانی روز اول فروردین در مشهد ضمن اشاره به تحولات سال 93 از آنجا که دست وی و نظامش خالی بود نتوانست حرف مشخصی در رابطه با موضوعات اقتصادی مطرح کند و تنها به این شعرو شعار بسنده کرد که «اقتصاد، انتظار به حق مردم ما این است که… طبقه ضعیف از وضعیت غیرقابل‌قبول خارج بشود از مشکلات نجات پیدا کند… اقتصاد کشور نیازمند یک حرکت جدی و یک کار بزرگ است من البته چند ساله راجع به اقتصاد حرف می‌زنم“ اما او هم مانند جهانگیری جز بیان ذکر مصیبت و جز بیان حرفهای کلی و شیادانه حرفی برای گفتن در زمینه مسایل اقتصادی نداشت که بزند.
این واقعیت رژیم ورشکسته و در بن بستی است که هر مهره و مقامی که دهان باز می‌کند عليرغم میل خود، مجبور می‌شود به گوشه یی از این وضعیت وخیم اعتراف کند.

۱۳۹۴ فروردین ۴, سه‌شنبه

عفو بین الملل: آتنا فرقدانی زندانی عقیده است او را آزاد کنید

سازمان عفو بین الملل در کمپینی برای آتنا فرقدانی فعال زندانی در نامه ای خطاب به علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران خواهان آزادی سریع و بی قید شرط این نقاش و کاریکاتوریست منتقد دولت از زندان شد.

این نهاد حقوق بشری در نامه روز گذشته خود آورده است: آتنا فرقدانی ۲۸ ساله یک هنرمند زندانی است که در زندان اوین تهران برای تولید کارهای هنری انتقادی از دولت در بازداشت بسر می‌برد.

عفو بين‌الملل با ابراز نگرانی از وضعیت آتنا فرقدانی یادآوری می کند او در اعتراض به وضعیتی که در آن نگهداری می‌شد یک ماه در اعتصاب غذا بوده و او زندانی عقیده است که اصلا نباید بازداشت می‌شده.

آتنا فرقدانی در دی‌ماه سال جاری هنگامی که برای محاکمه به دلیل انتشار یک کاریکاتور به دادگاه انقلاب احضار شده بود روانه زندان شد.

روستایی که تمامی ساکنان آن زن هستند

در برزیل روستایی بوجود دارد که تمامی ساکنان آن را زنان تشکیل می‌دهند.

جمعیت این روستا 300 نفر است. زنان کشاورز, پروفسور و مهندس روستای «نووا دو کوردریو» جامعه خود را بخوبی مدیریت می‌کنند.

تصاویر ویدیویی از این روستا در شبکه تلویزیونی «فرانسه 2» پخش شد.

ماریا فرناندو گفت:«جمعیت ما زیاد است. مردان ما برای یافتن کار به پایتخت رفته‌اند. ما زنان تمامی کارهای خود را انجام می‌دهیم. اگر لازم باشد, به عمران و راه‌سازی هم دست خواهیم زد».

ماریا که دارای سرگذشتی هیجان‌انگیز است و جانبدار مستقل‌بودن زنان است, در همان روستا به دنیا آمده است. مادر آنها به اتهام زنان در آن روستا لعنت شده است, لذا جامعه‌ای مادرسالار کوچک را در قرن نوزده در آن روستا آباد تشکیل داده است.

از آن موقع تاکنون زنان در روستای خود از کشاورزی گرفته تا رستوران‌ به همه کاری دست می‌زنند. سود حاصل از کار خود را برای خدمت به تمامی اعضای جامعه خود مصرف می‌کنند.

شیلان طالبانی: پیام جناب اوجالان دارای 2 مسئله مهم است

دکتر شیلان طالبانی, استاد دانشگاه در جنوب کردستان, در مورد پیام رهبر ملت کرد, عبدالله اوجالان به چند مسئله مهم اشاره کرد و از نظر وی پیام اوجالان دارای 2 مورد اساسی بود.

دکتر طالبانی در مصاحبه را روژنیوز گفت:«نخستین مورد این است که جناب اوجالان بسیار توانمندانه با مسئله برخورد می‌کند و این یعنی اینکه کردها خواهان صلح و حیات واقعی هستند. هرچند بار اول نیست که کردها درخواست برقراری صلح می‌کنند, اما پیام مهم این است که درعین حال تشاش شده که دست‌های خارجی دخالگر در روند صلح کوتاه شود. جناب اوجالان تمامی ابعاد روند صلح را مد نظر قرار داده و بشیوه‌ای زیرکانه و ماهرانه آن را مورد بررسی قرار داده است».

وی افزود:«یکی دیگر از موارد مهم پیام تاریخی امسال این است که بخوبی می‌دانیم کردها در جنوب و غرب کردستان علیه نیرویی پلید و وحشی چون داعش که متأسفانه چندین قدرت خارجی پشتیبان آن هستند, مبارزه می‌شود. کردها اثبات کردند که می‌تواند نیرومندانه مقاومت کند که در کوبانی آن را دیدیم. ما توانایی مقاومت داریم و صلح‌جویی هم خواست ما کردها است».

دکتر شیلان طالبانی در مورد پشتیبانی‌ها از پیام اوجالان, گفت باید همه طرف‌ها و نیروهای کردی تلاش بیشتری کنند و در راستای پشتیبانی از صلح, کنگره ملی را برگزار کنند.

ژیانێكی دیكه‌ دۆزرایه‌وه‌ كه‌ له‌ زه‌وییه‌وه‌ نزیكه‌

ئه‌مڕۆ سێشەممە (24.3.2015) زانایان لە ڕێکخراوی ئەوروپی بۆ توێژینەوە ناوکییەکان (CERN) دوای ئیشپێكردنی كارگه‌ی هیدرۆنات (LHC) كه‌ به‌ گه‌وره‌ترین كارگه‌ی جیهان داده‌نرێت، تێیدا كونی ڕه‌شیان دۆزیه‌وه‌ كه‌ چه‌ند وه‌خته‌ بیرۆكه‌ی زانایان بوو، ئه‌مه‌ش قسه‌ی ئه‌و بیردۆزانه‌ ڕاست ده‌كاته‌وه‌ كه‌ ده‌ڵێن له‌ هه‌مان كاتی ئێسته‌دا، چه‌ند ژیانی دیكه‌ له‌ گه‌ردوون هه‌یه‌ كه‌ به‌هه‌مان شێوه‌ی ژیانی سه‌ر زه‌وییه‌.

ئه‌و كارگه‌یه‌ كه‌ له‌ژێر چیاكانی ئه‌لب له‌ نێوان سویسرا و فه‌ڕه‌نسا به‌ درێژایی 27 كیلۆمه‌تر دانراوه‌، به‌ گه‌وره‌ترین كارگه‌ی جیهان داده‌نرێت و له‌لایه‌ن هه‌موو وڵاتانی ئه‌وروپاوه‌ بودجه‌ی بۆ بڕاوه‌ته‌وه‌ و كار له‌سه‌ر وزه‌ی ناو‌كی ده‌كات.

خبرفوری +محاصره دخترصدام ورهبرحزب بعث درتکریت

دخترصدام ورهبرحزب بعث درتکریت ازطرف نیروهای عراقی محاصره شدند ونمیتونند ازشهرتکریت خارج بشن...ومقامات عراقی هرگونه مذاکره رارد میکنندوگفته اند مذاکره خیانت به خون شهیدان است

{ئەمڕۆ سێشەممە 2015-03-24، “حەسەن سالم”، پەرلەمانتاری كوتلەی (سادقون)ی سەر بە میلیشیای (عەسایبی ئەهلی هەق) ئاشكرای كرد، زانیاریی باوەڕپێكراو هەن كە “ڕەغەد”ی كچی “سەددام حوسێن” و “عزەت دووری”، سەركردەی حزبی بەعسی قەدەغە كراو لە شاری تكریتدا لە لایەن هێزە ئەمنییەكانی عێراق و میلیشیا شیعەكانەوە گەمارۆ دراون و ناتوانن لە شارەكە بچنە دەرەوە. ناوبراو هەر دانوستاندنێكی لەمبارەیەوە لەگەڵ وڵاتانی جیهان و وڵاتانی عەرەبی بۆ دەرباز كردنی ڕەغد و دووری لە تكریت، بە خیانەت بەرانبەر بە خوێنی عێراقییەكان وەسف كرد.}

امادگی کردها برای حمله به ایران تا 2016

کردها خودرا برای مبارزه ای همه جانبه باجمهوری اسلامی اماده میکنندتاسال2016 ..
کردستان قراراست پایگاه مبارزان برای ازادی ایران باشد نشستهای متعددی بین کردها واحزاب اپوزسیون درحال انجام است خبرهای جدیدترمتعاقبا اعلام خواهد شدولی چیزی که حائز اهمییت است تحلیل درست ازشرایت مشخس هست که خوشبختانه اپوزوسیون داره بعدازدهه ها بهش میرسه اونم اتحادعمل روی محورمهم یعنی براندازی رژیم هست


۱۳۹۴ فروردین ۳, دوشنبه

خامنه ای سکته کرد+جنجال دربیت رهبری+رفسنجانی تهدیدکرد

دوشنبه شب رهبرجمهوری اسلامی سکته کرد تیم مخصوص پزشکی تهدید شده اندکه خبر فاش نشه اما به زودی مجبور خواهند شد برای شفای ایشان دست به دامان دعای مردم بشوند..چند روزاینده خبری ازایشان نخواهد بود..این خبر به زودی پخش خواهد شد
رفسنجانی طرفداران ولایت را تهدیدکردکه اکرشایعات درموردخانواده ایشان متوقف نشود عواقب ان دامان همه را خواهد گرفت

۱۳۹۴ فروردین ۱, شنبه

پیام نوروزی محمود صالحی ازرهبران مبارز جنبش کارگری ایران وکردستان

به بهانه تبریک سال نو به همرزمانم
محمود صالحی
طبقە کارگر ايران يکی از سخت ترين دورانهای حيات سياسی،اجتماعی و مبارزاتی خود را طی می کند.تعرض به حق حيات و معيشت کارگران به امر معمول و روزانه سرمایەداران ودولت حامی آنان تبديل شدە است. طبقە سرمایە دار ايران و از جمله دولت حامی آنان که بيش از ٥٠ درصد مراکز توليدی کشور را در اختیار دارند ،يکی از بزرگترين کارفرمایانی است، که تحميل شرايط بردەوار به طبقه کارگر را کافی ندانستە و هر روز بيش از روز دیگر به سفرە خالی ما کارگران يورش می آورند.آنان به درست تشخيص دادەاند کە ثروت آنان چيزی جز نيروی کار انباشت شدە ما کارگران نيست.همچنين به درست تشخيص دادەاند تا زمانی که آنان متشکل تر ومتحدتر عمل کنند و بعنوان يک طبقە در مقابل ما کارگران صف آرايی کنند، امکان پيروزی آنان و بردگی ما، مهياتر می گردد. لذا ثروتمندشدن روزانه آنها باعث فقيرتر شدن و از هستی ساقط کردن ما کارگران می شود. انباشت سرمايه ،انباشت فقر مطلق و بردگی را به همراه دارد. اختلاسهای ميلياردی کە زبانزد خاص و عام است و هر از چندگاهی سرتير اخبار مهم داخلی و خارجی می شوند ، محصول شرایط کنونی است.
طبقە کارگر ايران در حالی روزها و ساعت های پايان سال ١٣٩٣ را سپری ميکند کە بيکاری گستردە همچون اژدها دهان بازکردە وهر روزه هست و نيست تودە وسيعی از اين طبقە را می بلعد. بی قانونی مطلق در کارگاهای کمتر از 10 نفر کە بيش از ٧٠درصد مراکز توليد را شامل می شود، قراردادەهای موقت و سفيد امضا ، اخراجهای روزانه و دستجمعی، عدم پرداخت چندين ماه حقوق معقوقه کارگران توسط دولت و ديگر کارفرمايان ، دستمزد سه برابر پايين تر از خط فقر، همگام با تورم و گرانی روزانه اجناس و مواد مورد نياز روزانه ، طبقە کارگر را بيش از پیش به سوی نابودی و همزمان بردگی سوق دادە است.
بعد از هفتەها جار و جنجال و راه انداختن فضای تبليغاتی و برگزاری نشستها ميان ٣ نهاد ضد کارگری (شورای عالی کار) دستمزد سال ١٣٩٤ تعيين و ابلاغ شد. روز دوشنبه ۲۵ اسفندماه ،شورای عالی کار حداقل دستمزد تعيين شده را با ۱۷ درصد افزايش، ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان اعلام کرد. بر اساس تمام شواهد و آمارهای اعلام شدە ،مبلغ تعيين شده توسط شورای عالی کار برای سال آينده سه مرتبه پايين تر از خط فقر در کشور است.نهادهای تعيين کننده دستمزدسال ١٣٩٤، نه ربطی به طبقه کارگر ایران دارند و نه مدافع حقوق کارگران هستند.بلکه نماينده ومدافع منافع سرمایەدارن و دولت حامی آنان بودە و هستند.(انحلال سە جانبە گرايی، سال هاست از خواستهای مبرم و فوری طبقە کارگر ايران است ).این نهاد ضد کارگری با تعین اين ميزان دستمزد، نه تنها فقر مطلق علیە طبقە کارگر را برای سال آينده نهادينه و رسميت بخشيدند، بلکه با تحميل فقر و محروميت بيشتر،زندگی ميليونها خانواده کارگری را بيشتر به سوی لبه پرتگاه با صدها معضل و مشکل اجتماعی و زيستی سوق دادند.
طبقە کارگر ايران سالها است که هيچ شک و ترديدی ندارد که خانه کارگر، وزارت کار وشوراهای اسلامی کار نه تنها کمترين ربطی به جنبش اين طبقە نداشتە و ندارند ، بلکه کاملآ در مقابل خواستها و مطالبات طبقاتی آن قرار دارند.
جای کارگران آگاه به منافع خود زندان نیست.
همزمان با تحميل فقر مطلق و بردگی مدرن بر طبقە کارگر ايران ، اين طبقە ساکت نبودە و از سال های قبل تا کنون به اعتراض و مبارزە خود ادامه دادە است. طبقە کارگر در مسير مبارزە تا کنونی اش جهت احقاق حقوق طبقاتی خود ،ضمن فداکاری و جانفشانی فراوان و بخصوص با مايه گذاشتن از جان و هستی پيشروانش از خود دفاع کردە است . هم اکنون تعداد زيادی از کارگران آگاه و ديگر جنبش های انقلابی و اجتماعی متحد طبقە کارگر در زندانها به سر می برند. تعداد هرچه بيشتری نيز سال های متمادی از بهترين دوران عمر خود را پشت ميل های زندان سپری کردەاند. کارگران زيادی با قرار وثيقە سنگين از زندان آزاد و کماکان تحت نظر و کنترل هستند.کارفرمايان از استخدام کارگران به قول خودشان " مسئلە دار" امتناع و حتی ديگر کارگران را نیز از نزديکی با آنان برحذر می دارند.در اين ميان سهم اعضای" کميتە هماهنگی برای کمک به ايجاد تشکل های کارگری" از ديگر نهادهای خودساخته کارگری بيشتر بودە است .کمیته هماهنگی و فعالیت های صمیمانه و خالصانه اعضای آن برای سازماندهی و دفاع از حقوق کارگران ، به برگ زرینی از تاریخ جنبش کارگری ایران تبدیل شده است. مسئولين امنیتی به شدت فعاليت اعضای اين کمیته را کە در راه خدمت به بهبود شرايط فلاکت بار زندگی کارگران و خودسازماندهی آنان کوشش ميکند، تحت نظر و پيگرد دارند. ده ها نفر از اعضای "کميتە هماهنگی" و ديگرکارگران زندانی جرمی مرتکب نشدەاند. آنان و ديگر همرزمانشان به درست و به حق از حق و حقوق طبقاتی خود و دیگر کارگران دفاع کردە و دفاع ميکنند.احضار،دستگيری، زندان و دور کردن کارگران آگاه از محیط کار به منظور محروم کردن طبقە کارگر از اين رهبران و تحميل فقر و فلاکت روز به روز بيشتر بر کار و زندگی طبقە کارگر اعمال و ادامه دارد.
طبقە کارگر و فعالين جسور و فداکار آن ، اکنون و از هر زمانی بيشتر لازم و ضروری است استين ها را بالا زدە، تعصب و فرقە گرايی که جای در سنت اصيل مبارزە کارگری ندارد را با حفظ تفاوتهای نظری و فکری کنار گذاشتە و همچون تنی واحد در برابر سرمایەدارن از حق و حقوق خود دفاع نمايند. مبارزە علیە دستمزد تعيين شدە برای سال ٩٤ ميتواند بستر مناسب و خواست مشترک طبقە کارگر برای اعتراض دسته جمعی باشد. در چنين مبارزەای است کە ابزار مبارزاتی کارگران کە به دست خود آنان ساختە می شود ايجاد می گردد، صيقل می يابد و به پيش هدايت و در همان حال مبارزات کارگری را نيز هدايت و رو به جلو رهبری ميکند. ايجاد تشکل سراسری کارگری، خواست و مطالبه فوری و هم اکنونی طبقە کارگر ايران باید باشد.طبقە کارگر هم ميتواند حول ايجاد تشکل خودساخته و سراسری خودمتشکل شود و هم ميتوان آنرا به ابزاری علیە تحميل دستمزد نازل و پيگيری ديگر مطالبات خود تبديل نمايد.
٢٩اسفند ١٣٩٣

کشتن بهنود رمضانی جوان ۱۸ ساله, درچهارشنبه سوری درتهران به دست مزدوران رژیم اخوندی

به یاد بهنود رمضانی جوان ۱۸ ساله, دانشجوی مهندسی‌ مکانیک دانشگاه نوشیرونی بابل که در مراسم چهار شنبه سوری در سال ۱۳۸۹، در میدان ۲۲ نارمک تهران توسط بسیجی های مزدور و غیر انسانی‌ ابتدا با شوک الکتریکی‌ بی‌حس شد و بعد با ضربات باتوم بر سر و بدنش کشته شد!!
لینک صفحه شهید بهنود رمضانی
https://www.facebook.com/BehnoudRamezani

پە یامی سه رۆک ئوجاڵان له قە ندیل

ئۆجەلان: مێژووى گەلى ئێمە داوای ئاشتییەکى هەمیشەیى دەکات.....

عەبدوڵا ئۆجەلان ڕێبەری پارتى کرێکارانى کوردستان ڕایگەیاند، دەیانەوێت شەڕی ٤٠ ساڵەی نێوان پەکەکە و دەوڵەتى تورکیا کۆتایی پێ بێت، هاوکات بۆ پێشکەوتنى پرۆسەى ئاشتى کۆنگرەی پەکەکەى بە پێویست زانى.


لە ڕێگەی پەیامێکەوە کە پەروین بوڵدان، ئەندامى شاندى ئیمڕاڵی و پەرلەمانتارى هەدەپە لە نەورۆزی ئامەددا خوێندییەوە، ئۆجەلان ڕایگەیاند، مێژووی گەلی کورد داواى ئاشتییەکى هەمیشەیی دەکات.

هەروەها ئاماژەی بەوە کرد کە  ئەو دۆخەى ئێستا پێویستى بە یەکگرتن هەیە.


ئۆجەلان لە پەیامەکەدا، پیرۆزبایی سەرکەوتنی کۆبانێی کرد و، وتیشى: "پێویستە هێزە دەسەڵاتدارەکانى جیهان سیاسەتیان بەرامبەر ڕۆژهەڵاتى ناوەڕاست بگۆڕن".


سەبارەت بە داعش لە پەیامەکەی ئۆجەلاندا هاتبوو، "داعش بەبێ جیاوازى دەیەوێت هەموو نەتەوەکانى جیهان لەناو ببات بۆیە پێویستە هەموو دژى داعش یەکبگرن".


پەیامەکەى ئۆجەلان لە کاتێکداییە، مانگى شوباتى ڕابردوو ڕایگەیاند پێویستە بەهارى ئەمساڵ پەکەکە کۆنگرەیەکى نائاسایى ببەستێت و پرسى دانانى چەک تاوتوێ بکات.

پیروزبایی هاوبه شی یه کیتی ژیانه وی روژهه ڵاتی کۆردستان وحیزبی سۆسیالیستی نوین گیلان به بونه ی هاتنی سه ری سالی نوێ

بهاری سروشت مۆژده ی نوێ بونه وه ی ژیانمان پی ده داوزانسته به نرخ و گرنگه گان له به رده ستمان داده نی؛ به هیوای نوی بونه وه و گه شه کردنی بیری ئازادیخوازیمان وتیکۆشانی زورتڕبوسه رکه وتن به سه رئه و کۆسپانه ی له سه رڕێگه ماندان ....ساڵی نویتان لێ پیروز بیت...

{بهارِ طبیعت طلیعه ی احیا و تازه گی را برایمان به ارمغان میآورد تا آموزه ای ارزشمند و گرانقدر در اختیارمان بگذارد :
به امیدِ تازه گیِ اندیشه های آزادیخواهانه مان و احیایِ قدرتُ و انگیزه ی مبارزاتی برای غلبه بر استبداد و ظلم و بی عدالتی
بهاران خجسته و نوروزتان پیروز}

۱۳۹۳ اسفند ۲۹, جمعه

بخشش یک متهم در سقز پای چوبه دار

بخشش یک متهم در سقز پای چوبه دار

مادر سقزی پس از هفت سال بردباری در آستانه نوروز از خون فرزندش گذشت و متهم را در پای چوبه دار بخشید.
مادر مقتول دیاکو صالحی با حضور در زندان مرکزی سقز تصمیم به رضایت گرفت و نگذاشت قاتل فرزندش که تا پای چوبه دار رفته بود، اعدام شود.
وی در زمان بخشش که  رییس دادگستری، دادستان و جمعی از مسوولان و معتمدان حضور داشتند، گفت:به خاطر پدر و مادر قاتل و تمام کسانی که برای جلب رضایت من تلاش کردند، از خون پسرم گذشتم.

۱۳۹۳ اسفند ۲۸, پنجشنبه

به بونە ی هاتنی سه ری ساڵ:
شەهید نگار پێشمەرگەی ڕۆژهەڵاتی کوردستان لە شەڕی دژ بە داعش لە باشووری کوردستان شەهید بوو
سڵاو لەگیانی پاکی ئەو شەهیدە سەربەرزە

{درایام سال جدیدیادی بکنیم ازنگار پیشمرگی ازکردستان ایران که در جنگ باداعش جان باخت ...
درود به این دختردلاورکردودیگر جانباختگان راه ازادی}
بێرێزی مە حموود سنگاوی به کوردوشه هیدانی کوردستان

مەحموود سەنگاوی : خۆزگە لە ناو هەموو کورد دا چەند کەسی وەک قاسم سلێمانی تێدا دەبوو
لە وڵامی پرسیارێکی تایبەت بە کۆماری ئیسلامی و چوونی قاسم سلێمانی بۆ بەرەکانی شەڕ و بەو شوینانەی کە مەحموود سەنگاوی فەرماندەیی دەکات ، ناو براو وتی :“ بەڵێ ، من لەگەڵ قاسم سلێمانیش دانیشتووم، قاسم سلێمانیم زۆر خۆش دەوێ ، پیاوێکی زۆر شەریف و قارەمانە ، خۆزگە لە ناو هەموو کورد دا چوار کەسی وەک قاسم سلێمانی تێدا دەبوو، ئەو پیشمەرگەشی زۆر خۆش دەوێ”.
لە کاتێک دا مەحموود سەنگاوی خۆزگە دەخوازێ کە چوار تیرۆریستی وەک قاسم سلێمانی لە نێو هەموو کورد دا بوونی هەبێ کە بە لانی کەمەوە و هەر لە شەڕی دژی داعش زیاتر لە هەزار پێشمەرگەی قارەمانی کورد گیانیان بەختی پاریزگاری لە نیشتمانەکەیان کردووە ، ئەوە سەرەڕای ئەوەی کە کوردانی هەرچوار پارچەی کوردستان بە گیانێکی کوردایەتی و نیشتمانییەوە بە هانای ئەو شەڕەوە چوون ، بە دەیان کەس لە گریلا و پێشمەرگەی ئەو بەشانەی کوردستان شەهید کران و خەڵکی کوردستانیش بە هەموو توانایانەوە هاوکاری مادیان پیشکەش بە باشووری کوردستان لە شەڕی دژی داعش کرد ،
لەسەر پرسیارێکی تایبەتی بە بەرەکانی شەڕ و بەشداری حیزب و رێکخراوەکانی پارچەکانیتری کوردستان ناو براو وتی کە پێشتر پەکەکە بەشداری شەڕ بووە ، بەڵام ئێستا کەسی لێ نییە و چەند رۆژ پێش پێنج کەسیان هاتوون و کاری خۆیان هەبووە.

۱۳۹۳ اسفند ۲۷, چهارشنبه

حزب اتحادیه احیاکردستان " با آرمان های سوسیالیستی در جهتِ برابری انسانها ، اجرای عدالت برای از میان بردنِ ظلم و استثمار ؛ و اشاعه ی دمکراسی برای رسیدن به امنیت و آرامش تأسیس شده است
اهداف :
- حق تعیین سرنوشت تحت شرایط عینی وذهنی جامعه در تعریف نوع حاکمیت و شیوه ی اجرایی اداره ی کشور
- مبارزه با استبداد در مسیر تحقّقِ دمکراسی و آزادی
- محافظت و مراقبت از حقوق سیاسی ، فرهنگی و اجتماعیِ آحاد مردم ؛ پس از پیروزی و استقرار حاکمیتِ منتخب مردم
اصول :
- پایبندی به اصول مندرج در اعلامیه ی جهانی حقوق بشر{باملاحظات}
- تاکید بر حقِ حاکمیت مردم در تمام عرصه های سیاسی و اجتماعی
- نفیِ جنگ ، ترور و خشونت با هر شکل ، نوع و تعریفی
- مشروعیت تمامی شیوه های مبارزاتی در جهتِ مقابله با استبداد و دیکتاتوری برای رسیدن به دمکراسی و آزادی
- برقراری و اشاعه ی آزادی در بیان و اندیشه ، پوشش و رفتار ، زبان و سنّت ، فعالیت سیاسی و فرهنگی ، رسانه و مطبوعات
- مُقیّد به حُسنِ همجواری با کشورها و دولت های همسایه و اصلِ احترامِ متقابل در روابطِ دیپلماتیک و فرهنگی
به یاد جانباختگان گردان شوان
امروز سه شنبه 26 اسفندماه سالگرد جانباختن پیشمرگان گردان شوان یکی از گردان های رزمنده کومه له است.
این واحد از پیشمرگان کومه له در هنگام وقوع حمله جمهوری اسلامی به منطق حلبچه در دوره جنگ ارتجاعی ایران و عراق و متعاقب آن بمبارن شیمیایی شهر حلبچه بوسیله رژیم بعث عراق، در روستای مرزی بیاره در حال استراحت بودند. آنها با شروع حمله به منظور خروج از منطقه جنگی روستا را ترک و مسیری را به سوی پشت جبهه انتخاب کردند. اما در این مسیر با دو مشکل اساسی روبرو شدند، نخست گازهای سمی پراکنده شده در فضای منطقه بر آنان نیز اثر کرده و توان تحرک آنان را به شدت پائین آورده بود و دوم پلی که می توانست راه عقب نشینی آنان به سوی پشت جبهه باشد، به کنترل نیروهای رژیم جمهوری اسلامی درآمده و تخریب شده بود. پیشمرگان گردان شوان راهی جز عقب نشینی به سوی دریاچه سیروان برایشان باقی نمانده بود، جایی که نیروهای کمکی کومه له در آن سوی دریاچه انتظار آنها را می کشیدند. تلاش نیروهای کمکی برای فرستادن قایق های نجات به نتیجه نرسید و چند تن نیز در این راه جانباختند. در چنین وضعیتی بود که گردان شوان در نیزارهای کنار دریاچه با نیروهای رژیم جمهوری اسلامی که منطقه را به اشغال خود درآورده بودند، درگیر شد و پیشمرگان خسته و زخمی در یک نبرد سخت و نابرابر تا آخرین گلوله خود جنگیدند، تعداد جانباختگان این حادثه 72 تن بودند که 11 تن از آنان مدتی بعد از آنکه به اسارت در آمدند، پس از تحمل شکنجه های فراوان در زندان رژیم اسلامی اعدام شدند. در تمام دوره هشت ساله جنگ ارتجاعی ایران و عراق نیروی پیشمرگ کومه له همواره کوشیده بود که خود را از آتش این جنگ دور نگه دارد و اهداف سیاسی و نظامی خود را مستقل از این جنگ و برپادارندگان و ادامه دهندگان آن تعقیب کند. کومه له این سیاست خود را به بهای سنگینی اما با سربلندی به پیش برد و تلاش انقلابیون کمونیست و وارسته متشکل در گردان شوان برای خروج از جبهه جنگ در راستای این سیاست بود. در بیست و هفمین سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه و جانباختن پیشمرگان گردان شوان و هزاران نفر از مردم شهر و منطقه حلبچه به یاد و خاطره آنان درود می فرستیم. به امید روزی که جنگ و ناامنی، شکنجه و زندان، فقر و نابرابری که نظام سرمایه داری مسبب و عامل بقای آن است جای خود را به صلح و آزادی و رفاه و برابری انسانها بدهد.